Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.Ε.ΤΑ.ΕΝ


Εξωφυλλο  στο  περιοδικό  Ανεμολόγια  στο τεύχος  Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου  2007.Μια μεγάλη διάκριση του φωτογράφου Μιχάλη Κωνσταντινίδη  στο εξωτερικό αποσπώντας το πρώτο βραβείο στον Ευρωπαϊκό φωτογραφικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η European Wind Energy Association (EWEA) σε συνεργασία με το γαλλικό φωτογραφικό περιοδικό «Photo» στο πλαίσιο καμπάνιας για την Ευρωπαϊκή Αιολική Ημέρα.
Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και επιθυμώντας να συμβάλλει με όποια μέσα διαθέτει στην παγκόσμια προσπάθεια για τη διάσωσή του, βρέθηκε στο αιολικό πάρκο Σιδηροκάστρου Σερρών όπου με τον φωτογραφικό του φακό, κατέγραψε την μαγική λειτουργία των ανεμογεννητριών χάρη στις οποίες η περιοχή εκεί είναι πια ενεργειακά αυτόνομη.
Μια από τις φωτογραφίες αυτές, επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2.500 συμμετοχές από όλη την Ευρώπη και απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Ευρωπαϊκό φωτογραφικό διαγωνισμό, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ποιότητα των Ελλήνων φωτογράφων.
Η βραβευθείσα φωτογραφία, «βλέπει» τις ανεμογεννήτριες μέσα από τα κενά που αφήνουν οι φθαρμένοι τοίχοι ενός ερειπωμένου οικήματος στην περιοχή Κορυφή του Σιδηροκάστρου Σερρών και «απλώνεται» σε τρία επίπεδα: στο ερειπωμένο οίκημα, στην επιβλητική παρουσία των ανεμογεννητριών που φαντάζουν σαν γίγαντες και στο υπέροχο τοπίο που λούζεται στο φως. Οι τεράστιες ανεμογεννήτριες δείχνουν να «μπολιάζουν» με έναν τρόπο μοναδικό τον περιβάλλοντα χώρο και την ίδια στιγμή δίνουν την εντύπωση πως απλώνουν τα πτερύγιά τους για να αγγίξουν τον συννεφοσκεπή ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: